“Je wilt niet weten hoe trots ik ben om hier te werken.”

“Mijn naam is John en ik werk sinds 1973 bij Hollandia. Ik ben gestart in de leerschool van de fabriek en ben daarna doorgestroomd naar de afdeling Voorbewerking. Omdat ik graag een baan op kantoor wilde, ben ik overgestapt naar de afdeling Werkvoorbereiding en ben ik daarna doorgegroeid naar Hoofd Werkvoorbereiding.”

Van vader op zoon

“Omdat mijn vader vroeger bij Hollandia werkte, kende ik het bedrijf al en wilde ik er ook graag werken. Ik ben op mijn fiets naar het kantoor gereden en heb bij de afdeling Personeelszaken gevraagd naar een baan. Zo is mijn carrière hier begonnen en ik werk er nog steeds met veel plezier.”

Spin in het web

“De diversiteit en de speciale projecten vind ik het leukst aan mijn werk. Ik ga ‘s morgens van huis en ik weet nooit precies hoe de dag verloopt. Als ik binnen kom, ben ik soms al drie keer aangesproken voordat ik mijn jas heb uitgetrokken. En daar geniet ik van, want ik vind het fijn dat collega’s mij overal in meenemen. Voor de functie van werkvoorbereider is het ook van belang dat je een spin in het web bent. Zo ben ik betrokken bij een project vanaf de engineeringsfase tot en met de levering op de bouwplaats. Ik zit overal bij, zoals Projectteam meetings en praat met de projectmanager en soms ook direct met de klant.”

De nestor van de afdeling

“Doordat ik al zo lang voor Hollandia werk, heb ik veel ervaring met projecten. Ook heb ik veel opleidingen mogen volgen om mijn kennis en ervaring op te kunnen bouwen. Dit zijn hele diverse studies zoals ICT, besturingssystemen en lastechniek. Met mijn 48 jaar ervaring word ik ook wel de nestor van de afdeling genoemd en kunnen collega’s mij alles vragen.”

Onderdeel van een team

“De samenwerking en de sfeer zijn hartstikke goed. Iedereen is nauw betrokken bij het project en je merkt echt dat je onderdeel bent van een team. Dit komt doordat mensen oprecht geïnteresseerd zijn in je mening en je bij problemen betrekken om ze op te lossen. De samenwerking wordt versterkt doordat er vertrouwen is, de kennis onderling wordt gedeeld en er respect is voor elkaar.”

Ziel en zaligheid in speciale projecten

“Hollandia heeft ook speciale opdrachten, zoals de bouw van het Wembley Nationale Stadion in Londen en boortorens in Singapore. Hierin zit voor mij de uitdaging, omdat ik graag alles oppak wat niet standaard is. Hierbij kan ik mijn ervaring en kennis inzetten en het beste uit een project halen.”