“Hollandia daagt mij uit om alles uit mijn functie te halen.”

Wie ben ik, van lasser tot werkvoorbereider

“Ik ben Michel en ben mijn carrière bij Hollandia gestart als lasser. Na verloop van tijd ben ik doorgegroeid naar werkvoorbereider voor de productie. Ik kende Hollandia via mijn voormalige leidinggevende die bij Hollandia is gaan werken. Hij was erg enthousiast en heeft mij aanbevolen om hier ook te komen werken. Hollandia is een groter bedrijf dan mijn voormalige werkgever en biedt veel groeipotentie. Dat sprak me enorm aan omdat ik me graag verder wilde ontwikkelen. Ik twijfelde dan ook geen moment om als lasser te starten.”

Uitdaging en stabiliteit

“Ik word uitgedaagd om meer te doen dan mijn functie van mij vraagt en dat maakt het werk aantrekkelijk.  Daarnaast is Hollandia een stabiele organisatie. Het salaris wordt altijd op tijd betaald en het is een financieel bestendig bedrijf. Dit geeft mij zekerheid en dat vind ik prettig. Ook merk ik dat er wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de werkprocessen, door bijvoorbeeld een nieuw werkvoorbereiderspakket. Ook worden we bewustgemaakt van de gevolgen van ons handelen.”

Mijn praktijkervaring is heel waardevol

“Omdat ik ben doorgegroeid van de werkvloer naar een kantoorfunctie ken ik beide werelden en heb ik veel  praktijkervaring. Sommige dingen gaan in de productie anders dan je op papier kunt voorspellen. Door mijn ervaring in te zetten probeer ik valkuilen te voorkomen of kan ik snel met een oplossing komen. Daarnaast zorg ik dat ik up-to-date blijf met nieuwe technieken zodat ik deze kan inzetten om mijn werk beter en efficiënter te doen.”

Vrijheid voor je eigen werkwijze

“De onderlinge sfeer met collega’s is erg gezellig. Je werkt in een koppel samen aan een project. Elke collega heeft wel zijn eigen werkwijze en het is prettig dat je ook de vrijheid krijgt om voor je eigen invulling te kiezen. Ik merk dat dit de samenwerking alleen maar ten goed komt.”

Optimaal betrokken

“Het meest leuke aan mijn werk vind ik het maken van bouwplannen. Ik moet dan door het 3D model heen kijken hoe we iets gaan opbouwen, welke keuzes we moeten maken en hoe we de uitdagingen gaan oplossen waar we tegenaan lopen. Ik maak niet voor elk project een 3D model maar als ik het maak,  dan ben ik meteen optimaal betrokken bij het project.”

Werken aan unieke projecten

“In de afgelopen 10 jaar is er geen project hetzelfde geweest. Elke staalconstructie is uniek en dat brengt telkens weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Vaak werk je mee aan gigantisch grote projecten. Hierdoor is geen dag hetzelfde en je heb je geen dagelijkse routines. De keerzijde is wel dat je hierdoor extra scherp moet blijven omdat er zoveel afwisseling en geen herhaling is. Dit maakt het voor mij erg aantrekkelijk om hier te werken. Als jij dit ook zoekt in een baan, dan is Hollandia de juiste werkgever voor jou!”