“Bij Hollandia bouwen we letterlijk aan de skyline van een stad”

Wie ben ik?

“Mijn naam is Philip van Gils en ik werk sinds 1991 bij Hollandia. Ik ben begonnen als tekenaar en daarna doorgegroeid naar calculator, projectmanager, hoofd werkvoorbereiding, hoofd productie en ben sinds vorig jaar weer projectmanager. Hollandia kent lange dienstverbanden en in mijn geval komt dit doordat ik altijd de gelegenheid heb gehad om me te ontwikkelen en naar andere functies kon doorgroeien. Het mooie aan Hollandia vind ik dat dit een breed bedrijf is met veel mogelijkheden. Als je past binnen de cultuur dan kun je altijd een goede plek vinden.”

Diversiteit aan mogelijkheden

“Na mijn MBO opleiding was ik op zoek naar een baan. Via een familielid kwam ik op een Open Dag van Hollandia terecht en dit sprak mij erg aan. Binnen een paar weken was alles rond en kon ik aan de slag. De diversiteit aan functies en mogelijkheden binnen dit bedrijf sprak mij aan en daardoor werk ik er nog steeds.”

Sociaal en informeel familiebedrijf

“Hollandia is een familiebedrijf en dat vind ik erg prettig omdat het informeel is en sociaal. Er is voor iedereen een plek binnen het bedrijf waar je iets kunt betekenen. Ook is er veel belangstelling voor elkaar, niet alleen zakelijk maar ook privé. Als er urgente dingen zijn in de privésfeer, dan krijg je daar de ruimte voor. Deze openheid en transparantie zie ik ook terug in de samenwerking. Collega’s ondersteunen elkaar en vertellen elkaar wat ze moeten doen.”

Samen bouwen aan de (internationale) skyline

“Wat ik ook mooi vind, is dat ik in de staalbouw werk. Hollandia realiseert projecten die heel tastbaar zijn doordat we letterlijk de skyline bouwen van bijvoorbeeld een stad. Hier ben ik trots op. Daarnaast voeren we niet alleen in Nederland projecten uit maar ook in diverse andere landen. Tijdens het bezoeken van de bouwlocaties zie ik welke prachtige werken we realiseren en wat we samen met het projectteam tot stand brengen. Het internationale karakter van sommige projecten geeft voor mij een extra dimensie aan het werk waardoor ik kan samenwerken met internationale partijen en kan reizen.”

Organisatietalent

“Mijn talent is dat ik goed kan organiseren. Daarom ben ik weer terug op de projectmanagement afdeling. De ervaring die ik in de afgelopen jaren in diverse functies heb opgedaan, komt hier goed van pas. Daarnaast zet ik mijn talent graag in om een goede bijdrage aan projecten te leveren en mijn collega’s te ondersteunen.”

Continue uitdaging

“Wij doen projecten die andere partijen in de markt niet zomaar doen. Dat maakt het werk uniek. We worden continu gevraagd om een stap verder te gaan dan het standaard staalconstructie werk. Dit zorgt ervoor dat ik steeds weer word uitgedaagd.  Zoek jij dit ook in je werk en ga je graag een tandje verder? Dan kan ik Hollandia zeker aanraden als werkgever.”