“Ik ben geen geboren Projectmanager maar krijg van Hollandia alle ruimte om me daarin te ontwikkelen.”

“Ik ben Ryan en ik werk sinds 2018 bij Hollandia Infra als projectleider. Hiervoor heb ik in de Offshore sector als project engineer gewerkt. Via via kende ik Hollandia en omdat mijn vorige werkgever geen zekerheid kon bieden, ben ik bij Hollandia aan de slag gegaan. Mijn eerste opdracht voor Hollandia was de bouw van een platform voor een windpark in de zee, Kriegers Flak. Als project engineer was ik daarbij verantwoordelijk voor de engineering. Daarna ben ik doorgegroeid naar projectleider bij Hollandia Infra en inmiddels ben ik daar manager SHE&Q.

Samen de klus klaren
“De rode draad in mijn carrière is dat ik altijd met grote staalconstructies heb gewerkt bij maakbedrijven. Deze combinatie vind ik erg boeiend omdat je op verschillende plekken werkt, op kantoor, bij onderaannemers, op het project of bij de opdrachtgever. Ik ben van mening dat ik nu met een breder publiek aan type mensen omga dan wanneer ik een pure kantoorbaan zou hebben en dat vind ik erg interessant. Hollandia is een kleiner bedrijf dan de grote constructiebedrijven waar ik voorheen heb gewerkt. Wat ik hier leuker vind is dat het minder formeel is. De cultuur is met z’n allen de schouders eronder. Je bent niet bezig met interne politiek, maar juist om samen de klus te klaren. Tot slot staat de fabriek naast mijn werkplek en kan ik door het raam goed de voortgang van onze projecten volgen. Overigens loop ik ook regelmatig over de werkvloer in de fabriek.”

Veelzijdigheid
“Ik ben heel betrokken en flexibel, de ene keer overleg ik met een omgevingsmanager van de klant en de andere keer heb ik technisch een diepgaand overleg over bijvoorbeeld voegbewegingen met een onderaannemer. Met beide partijen kan ik goed schakelen en deze afwisseling trekt mij. Ook het behalen van mijlpalen in een project vind ik leuk en is iets om trots op te zijn met het team. Daarnaast is het ook belangrijk om niet alleen de techniek te begrijpen, maar ook het totale projectmanagement proces te beheersen. Ik weet dat ik geen geboren projectmanager ben en dat ik me daarin nog moet ontwikkelen en krijg daar gelukkig van Hollandia alle ruimte voor en dat is erg fijn. Inmiddels heb ik intern gesolliciteerd naar de functie van SHE&Q manager en sinds kort vervul ik nu deze rol.”

Fijne werksfeer
“De werksfeer bij Hollandia is heel goed, ik werk met een heel fijn projectteam. Het team kijkt verder dan alleen de primaire verantwoordelijkheden en is erg gemotiveerd. Ik weet zeker dat als ik iets neerleg bij mijn team, dat het dan ook gebeurt.

Veelzijdige werkgever
“Hollandia is een veelzijdige werkgever en biedt voor elk wat wils. Voor collega’s die net beginnen is het fijn dat het bedrijf niet te groot is waardoor je gemakkelijker brede taken op kunt pakken. Ook zijn er maatwerkoplossingen voor training en opleiding om je te ontwikkelen. Hollandia is ook een interessante werkgever omdat de rol van projectleider bij Hollandia heel breed is. Je bent voor de klant, engineering, fabriek tot en met de montage verantwoordelijk voor het project. Gemiddeld schakel ik met zo’n 20 partijen in een project, dat heb ik in het verleden nooit meegemaakt en dat vind ik mooi. Spreekt een veelzijdige baan in de wereld van staalconstructie jou aan? Dan is werken bij Hollandia ook iets voor jou!”