Hollandia

Wie zijn wij?

Wij zijn Hollandia, een Hollands familiebedrijf dat faam heeft in Nederland en Europa om de engineering, bouw en onderhoud van projecten met voornamelijk staalconstructies. Onze projecten realiseren we samen met 400 collega’s.

Hollandia is gevestigd op twee locaties en bestaat uit verschillende bv’s.

Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland)

  • Hollandia Infra
  • Hollandia Services
  • Hollandia Systems

Heijningen (Noord-Brabant)

  • Hollandia Industrial
  • Hollandia Structures

Hollandia Infra

Wij maken de wereld elke dag weer een beetje groter. Dit doen we door grenzen te verleggen van wat staalbouw tot op heden mogelijk heeft gemaakt. We bouwen bruggen die afstanden verkorten, we bouwen revolutionaire waterkeringen die beschermen ons laaggelegen land tegen de krachten van de natuur.

Samen realiseren wij een bereikbare en veilige samenleving door de nieuwbouw van bruggen, sluizen en waterkeringen.

Hollandia Services

Onbewust vertrouwen we iedere dag weer op infrastructurele bouwwerken als bruggen, sluizen en waterkeringen. De grote economische en maatschappelijke waarde verplicht tot zorgvuldig onderhoud en beheer om bedrijfszekerheid en veiligheid om een lange gebruiksperiode te kunnen garanderen. Vanwege het intensieve gebruik van de constructies moet bovendien de impact van onderhoudswerkzaamheden tot een minimum worden beperkt.

Wij voeren inspectie, onderhoud en renovatie projecten uit aan bestaande bruggen, sluizen en keringen.

Hollandia Systems

Fabriceert hoogwaardige installaties, apparaten, vaten, leidingsystemen, skids en constructies voor onder andere de Olie & Gas, (Petro)chemie en Renewables. Onze mensen zijn stuk voor stuk experts in uiteenlopende disciplines. Van ontwerp en engineering tot fabricage en installatie. De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten en diensten zorgt dat we aan de meest uitdagende projecten uit de markt mogen werken.

Hollandia Industrial

Industriële en infrastructurele installaties worden steeds geavanceerder, waardoor de grootte en complexiteit van de constructies toeneemt. Deze ambitieuze projecten vragen om een innovatieve partner voor montage-, installatie- & onderhoudswerk. Wij zijn tijdens de engineeringfase betrokken om voorsprong te boeken in het productie- en bouwproces. Samen met onze opdrachtgevers verleggen we grenzen in staalmontage.

Hollandia Structures

Een begrip in de Europese staalbouw. In ons 90 jarig bestaan hebben we veel ervaring opgebouwd met het ontwikkelen van complexe staalconstructies. Hollandia staat erom bekend de grootste uitdagingen aan te gaan. Projecten die andere aannemers als te riskant beschouwen, worden gezien als een kans voor Hollandia om haar leiderschap te tonen.

Hollandia Structures heeft een indrukwekkend portfolio van hoogbouw, treinstations, winkelcentra en parkeergarages, waaronder enkele wereldberoemde bezienswaardigheden. Ook binnen de petrochemie construeren wij de meest uitdagende en complexe projecten voor toonaangevende bedrijven zoals Shell, BASF, BP en Exxon.