“Bij Hollandia draagt iedereen dezelfde bril!”

“Ik ben Karel, ik kom uit Amsterdam en heb een opleiding in Bouwtechnische Bedrijfskunde. Hiervoor werkte ik als Adviseur bij een infra adviesbureau. De afstand tot de techniek werd door de jaren heen groter en ik miste het daadwerkelijke bouwen. Daarom besloot ik om terug dieper de techniek in te gaan en dat kon bij Hollandia. Via mijn vorige werkgever kende ik Hollandia en daarna was de overstap snel gemaakt.”

Dynamische omgeving

“Er zijn verschillende dingen die mijn baan als projectleider leuk maken. Ten eerste zijn de lijnen binnen de organisatie kort tussen de mensen op kantoor en de productielocatie. Ten tweede sta ik vooraan om het project van A tot Z tot een goed einde te brengen. Ook is werken bij Hollandia heel dynamisch. Je werkt op verschillende locaties, zoals op kantoor, projectlocaties, bij de opdrachtgever of je bezoekt een onderaannemer. Daarnaast heb je met iedereen te maken, van monteur tot directeur, dit zijn verschillende type personen en dat maakt het leuk.”

Inleven en goed analyseren

“Het meest trots ben ik op mijn analytisch vermogen. Bij grote renovaties is de situatie nooit helemaal sluitend en zoals het vooraf is bedacht. Ik kijk dan goed naar wat de klant wil, wat de uitdagingen of problemen zijn en hoe wij dit het beste kunnen oplossen. Omdat we in de openbare ruimte werken, proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Zo kiezen we er soms voor om kleiner materieel in te zetten en wat meer handelingen te doen, in plaats van groot en zwaar materieel als we hiermee de overlast voor de omgeving kunnen beperken.”

Samen op zoek naar de beste oplossing

“Bij Hollandia is er geen hokjescultuur, iedereen is open en zit bij elkaar, wat ik heel plezierig vind. Deze samenwerking typeert Hollandia. Het is niet zijn of haar of mijn werk, maar het is óns werk, we doen het in teamverband. Is er iets aan de hand, dan maken we een analyse en dan kiezen we een oplossing. We zijn slagvaardig en to-the-point. Dat zie je ook terug in onze innovaties. Het zit in ons dat we zoeken naar verbetering en het toepassen van nieuwe technieken. Zo hebben wij pas een Virtual Reality room ingericht waarin je een brug of een sluis in VR kunt beleven. Hiermee kunnen we onze ontwerpen verbeteren.”

Met elkaar verbonden

“Er zijn collega’s die al heel lang voor Hollandia werken, soms wel decennia lang. Vaak zijn zij hier komen werken omdat hun vader of oom ook bij Hollandia heeft gewerkt. Dit zorgt voor verbinding waardoor collega’s elkaar ook buiten werktijd opzoeken, zo zijn er bijvoorbeeld fiets- en hardloopclubjes.”

Bij Hollandia draagt iedereen dezelfde bril

“In de aansturing van het team en in de afstemming met onderaannemers, merk ik dat iedereen dezelfde bril op heeft. Dat komt omdat je vaak met technische mensen aan tafel zit. Dat is prettig, want daardoor kunnen we eventuele onvoorziene zaken snel oplossen. Dan is het fijn als je dezelfde taal spreekt.”

Verschillende rollen en functies

“Bij Hollandia manage je een project van A tot Z. Daarbij voeren wij ook werk uit dat buiten onze discipline van WTB en E&I ligt. Dit is ontzettend waardevol voor de opdrachtgever, maar ook voor onszelf omdat we hiervan leren. Omdat wij vaak hoofdaannemer zijn, vervullen we soms meerdere rollen en houd ik mij bezig met verschillende expertises. Ik doe hiermee continu nieuwe kennis en ervaring op. Daarnaast zijn er bij Hollandia veel mogelijkheden om door te groeien en je verder te ontwikkelen.”

Zullen we samen aan jouw toekomst smeden?

Spreekt een veelzijdige baan bij ons staalconstructiebedrijf jou aan? Dan is een carrière bij Hollandia voor jou weggelegd. Kijk verder op onze pagina voor de actuele vacatures. Samen smeden aan jouw toekomst!