“Ik ben trots dat ik bij Hollandia werk. Wie kan er nou op een verjaardag  vertellen dat hij aan de Van Brienenoordbrug en de Afsluitdijk werkt?”

“Ik ben Ingo en ik werk als project coördinator  bij Hollandia. Via mijn studie ben ik bekend geraakt met Hollandia. De grote en bekende projecten waaraan het bedrijf mag werken zijn zeer spraakmakend. Toen ik na mijn eerste baan door Hollandia werd benaderd was ik gelijk enthousiast en wilde ik er graag werken. Ik ben trots dat ik bij Hollandia werk. Wie kan er nou op een verjaardag of tegen zijn vrienden vertellen dat hij aan de Van Brienenoordbrug en de Afsluitdijk werkt. Super gaaf toch!”

Altijd al met mijn handen bezig
“Vroeger was ik altijd al graag met mijn handen bezig en ik ben heel praktisch ingesteld. De keuze om na mijn middelbare school HBO WTB te gaan volgen, was voor mij dan ook een logische. Deze brede opleiding sloot goed aan op bij wat ik al jaren deed. Ook bij Hollandia kan ik de breedte in, ik kan alle kanten op, zoals aandrijftechniek, hydrauliek, constructies en besturingstechniek.”

Mijn hart ligt bij de praktijk

Mijn hart ligt bij de praktijk. Ik sta als project coördinator dicht op de techniek, waardoor ik vanaf het begin van een project zie hoe het ontwerp vorm krijgt en hoe we het tenslotte realiseren. Een voorbeeld is Sluis Eefde, dit is een monumentale sluis uit 1933. Deze sluis hebben wij gedemonteerd en gerenoveerd en nu werkt de sluis weer naar behoren. Het klinkt misschien logisch, maar het geeft mij een goed gevoel als het werk na jarenlange voorbereiding goed opgeleverd wordt.”

Afwisselende werkzaamheden

“Wat mij enorm bevalt aan mijn baan, is de afwisseling. Enerzijds is dat mijn werkplek, ik werk vanaf kantoor, maar ben ook regelmatig op de projectlocatie in het land. Daarnaast zijn de werkzaamheden heel divers. De ene week ben ik bezig met de renovatie van een staalconstructie met conserveren en laswerk. De andere week met het uitlijnen van een grote tandwielkast voor de aandrijving van een brug. Tot slot krijg ik ook de vrijheid om de rol naar mijn wensen in te vullen.” Mijn hart ligt bij de praktijk
Tot de dag van vandaag ligt mijn hart nog steeds bij de praktijk. Ik sta als werkvoorbereider dicht op de techniek en ik zie vanaf het begin van een project hoe het ontwerp vorm krijgt, erna naar de afdeling engineering gaat en hoe we het tenslotte realiseren. Een voorbeeld is Sluis Eefde, dit is een monumentale sluis uit 1933. Deze sluis hebben wij gedemonteerd en gerenoveerd en nu werkt de sluis weer naar behoren. Het klinkt misschien logisch, maar het geeft mij een goed gevoel als alles volgens plan na jaren werk samenkomt.

Openstaan voor nieuwe uitdagingen

“Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en krijg daar bij Hollandia ook de ruimte voor. We werken hard aan onze projecten. Daarnaast is er gelukkig ook voldoende ruimte voor ontspanning. Bij Hollandia hebben we veel vrije dagen waardoor ik mooie reizen kan maken.”

Ons kent ons

“Bij Hollandia werkt iedereen in een kantoortuin. Hierdoor is de drempel heel laag om hulp en advies aan collega’s te vragen. Daarnaast kent iedereen elkaar ook en is niemand een nummertje. Doordat ik regelmatig op de projectlocatie werk, ken ik ook de buitenploeg erg goed en kan ik met iedereen opschieten.”

Doorgroeimogelijkheden bij een stabiel bedrijf

“Bij Hollandia werk je in een stabiele sector. Door de grote vraag van de overheid naar renovatie van bruggen en sluizen, hebben wij de komende jaren voldoende werk. Daarnaast kun je doorgroeien naar verschillende soorten functies, zoals Uitvoerder, Contractmanager, Projectleider of Engineer. Het is mooi om te zien dat je bij Hollandia de mogelijkheid krijgt om opleidingen te volgen.”