“Ik vind het gaaf om  te zien dat een project loopt zoals we het bedacht hebben.”

“Ik ben Bram en werk als project coördinator bij Hollandia Services. Hiervoor ben ik lange tijd bij een scheepsbouwer in dienst geweest. Als project coördinator ben ik ondersteunend aan de projectleider. Je kunt mijn rol vergelijken met die van werkvoorbereider, alleen ligt hier de focus meer op de planmatige kant. Zo schrijf ik onder andere plannen die nodig zijn voor de uitvoering van het project.”

Nieuwe wereld van bruggen en sluizen

“Via via ben ik bij Hollandia terechtgekomen. Het enthousiasme van mijn collega’s geeft me een warm en goed gevoel. De wereld van bruggen en sluizen was nieuw voor me en ik merk dat mijn collega’s er graag met trots over vertellen. Ik krijg bij Hollandia alle mogelijkheden om me te ontplooien en nieuwe dingen te zien en te leren. Zo begon bijvoorbeeld mijn eerste werkdag op een bouwplaats en kwam ik meteen in aanraking met een van onze projecten.”

Bijzondere club mensen en projecten

“De sfeer is goed en het is een mooie club mensen die graag hard werken, maar waar op zijn tijd zeker ruimte is voor een lolletje. Daarnaast zijn de objecten waar wij aan mogen werken heel bijzonder. Onze projecten zijn heel tastbaar want we werken aan bruggen, sluizen en keringen waar je vaak langs of overheen rijdt. Nu krijg ik een kijkje in de technische keuken hoe deze objecten werken. In Nederland moeten er veel bruggen en sluizen vervangen of gereviseerd worden. Daardoor komt er voor ons de komende jaren voldoende werk aan en dat is een prettig vooruitzicht.”

Mijn collega’s hebben veel vakkennis

“Uiteraard is het belangrijk dat ik kennis van zaken heb om mijn werk goed uit te voeren. Als ik iets niet weet of ergens tegenaan loop, dan vraag ik het aan mijn collega’s. Er zit veel vakkennis bij Hollandia, sommige collega’s werken hier al meer dan 30 jaar dus er is altijd wel iemand die een antwoord heeft op mijn vraag. Ook is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling om meer kennis op te doen in minder ontwikkelde (vak)gebieden.”

Persoonlijke en open sfeer

“Er wordt bij Hollandia goed samengewerkt. Collega’s spreken elkaar aan en overleggen als ze ergens tegenaan lopen. De leidinggevenden zijn ook betrokken bij het werk en benaderen collega’s persoonlijk, dat vind ik prettig. In mijn ogen zorgt dit allemaal voor een collegiale werksfeer.”

Van A tot Z bij een project betrokken

“Het leukst aan mijn werk vind ik de combinatie tussen het maken van een plan en de betrokkenheid bij de uitvoering. Ik zit niet alleen achter mijn bureau, maar loop ook de fabriek in of bezoek de bouwlocatie. Het is gaaf om te zien dat een project loopt zoals we het bedacht hebben en dat je het ziet opbouwen en uitgroeien tot een mooi project.”