“Hollandia is een begrip in de staalwereld. Gaaf om voor zo’n bedrijf te werken!”

“Ik ben Florine en ik werk als Project Engineer bij Hollandia Infra. Eerst werkte ik in de offshore en sinds begin 2017 werk ik bij Hollandia. Ik wilde een nieuwe sector ontdekken die dicht tegen mijn fascinatie voor staalbouw en grote projecten aan ligt. Daarnaast waren de projecten in de offshore voor mij niet zichtbaar, want platforms bevinden zich immers ergens ver weg op zee. Bij Hollandia kreeg ik de kans om én grote projecten te realiseren én ze dagelijks te bewonderen. Hoe mooi is dat!”

Korte lijnen
“Daarnaast vind ik het fijn om bij Hollandia aan integrale projecten te werken. Dat houdt in dat ik met meerdere partijen samenwerk aan het totaal resultaat. Denk aan civiele bedrijven, ontwerpbureaus, klanten, leveranciers, elektrotechnisch en hydraulische partijen. Het contact met externe partijen vind ik heel leuk. Zo kom ik wekelijks bij klanten, leveranciers of bouwgevergadering.
Bij Hollandia werk ik letterlijk naast de fabriek, waardoor ik zo mijn werkschoenen aantrek om de voortgang van het werk te bekijken, om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Van lasser tot projectmanager; mijn collega’s weten me allemaal te vinden. Het is fijn dat de lijntjes zo kort zijn.”

Grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid

“Als Project Engineer draai je van A-Z mee met het project. Dit betekent dat ik vanaf de tender tot en met de montage betrokken ben. . Dit brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee omdat het ontwerp tot de aansturing van engineering onder mij valt. Samen met het projectteam geef ik het project vorm en denk ik mee met het ontwerpteam zodat we de stalen constructie ook daadwerkelijk kunnen maken en transporteren.”

Het beste uit mijn collega’s halen

“Wat mij het meest drijft in mijn werk, is dat we samen bouwen aan een project. Ik probeer dan ook het beste uit mijn collega’s te halen door ze te stimuleren en te motiveren zodat dit het project en henzelf te goede komt. Het is prachtig om te zien wat collega’s allemaal kunnen als je ze uit hun comfortzone haalt. De werksfeer bij Hollandia is erg goed. Je moet veel samenwerken omdat er veel disciplines en specialisten zijn die bij een project komen kijken. De collega’s leggen je graag dingen uit of denken mee in oplossingen. Ik merk een ontzettende drive en inzet bij collega’s om het projectdoel te behalen.”

Toonaangevend en betrokken

“Ik ben heel trots op de mooie projecten waaraan ik mag bijdragen. Zo heb ik meegewerkt aan de prachtige Lille Langebro brug in Kopenhagen die genomineerd is voor diverse prijzen. Ten tweede biedt elk project weer nieuwe uitdagingen, omdat het unieke projecten zijn, die altijd complex zijn, en waarbij je veel kennis kunt opdoen van anderen.
Daarnaast zijn er mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo wilde ik zelf ook uit mijn comfortzone te stappen en mij verder strategisch en commercieel te ontwikkelen, waardoor ik de opleiding MBA ben gaan volgen. Ik heb van Hollandia de mogelijkheid gekregen om deze opleiding te volgen zodat ik door kan groeien naar een vervolgfunctie die bij mijn ambitie past. Ben jij ook op zoek naar een bedrijf waarin je je kunt ontwikkelen? Dan kun je bij Hollandia terecht!